Volledig scherm
Pedro (l) en Willian (r) hielpen Chelsea aan een zwaarbevochten 2-1 overwinning. © EPA

Chelsea profiteert van nederlaag Arsenal

De achterstand op koploper Liverpool zal Chelsea waarschijnlijk niet meer inlopen. Maar in de strijd om een rechtstreeks Champions League-ticket, deed de ploeg vanavond goede zaken door Newcastle United met 2-1 te verslaan.

Onder leiding van de Italiaanse trainer Maurizio Sarri, die afgelopen zomer overkwam van Napoli, maakte Chelsea begin dit seizoen een herboren indruk. De topclub uit Londen bleef de eerste 12 duels in de Premier League met swingend voetbal zelfs ongeslagen. Maar de laatste weken kwam de klad erin en verdween de titel uit zicht.

De voorgaande twee thuiswedstrijden – tegen Southampton (0-0) en Leicester (0-1) slaagde de miljoenenploeg er niet eens in om te scoren. Dat lukte zaterdag wel weer. Pedro zette Chelsea op Stamford Bridge al vroeg op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van David Luiz rondde de Spanjaard in de achtste minuut op fraaie wijze af.

Maar tekenend voor de huidige vorm verzuimde de thuisclub vervolgens door te drukken. Dat kwam het elftal van Sarri duur te staan, want vlak voor rust kon Ciaran Clark uit een hoekschop de gelijkmaker binnen koppen.

Na rust schakelde de thuisclub alsnog een tandje bij en boekte het op basis van de aanwezige individuele klasse een moeizame zege. Newcastle-doelman Martin Dubravka kon met een fraaie redding een tweede treffer van Pedro nog voorkomen, maar was kansloos toen Willian na een actie van Eden Hazard de bal in de verre hoek krulde: 2-1.

Door de overwinning profiteerde Chelsea maximaal van de uitglijder van concurrent Arsenal bij West Ham. De nummer vier van de Premier League zette zijn stadgenoot op een achterstand van zes punten. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in het Emirates stadion van Arsenal.

Volledig scherm
Willian heeft uitgehaald voor de 2-1, Newcastel-doelman Martin Dubravka kan de bal alleen nog nakijken. © Getty Images