Volledig scherm
De zeventigjarige Marcello Lippi, in 2006 wereldkampioen met Italië en tegenwoordig bondscoach van China. © AFP

China en Zuid-Korea door naar volgende ronde Azië Cup

Zuid-Korea en China hebben in de Azië Cup in de Verenigde Arabische Emiraten de volgende ronde bereikt. Beide landen wonnen ook hun tweede wedstrijd, respectievelijk van Kirgizië (1-0) en de Filipijnen (3-0), en zijn daarmee in groep C zeker van een plaats bij de beste twee.

De Koreanen, winnaar van het evenement in 1956 en 1960, kwamen vlak voor rust op voorsprong. Kim Min-Jae scoorde voor het elftal van de Portugese bondscoach Paulo Bento. China had eerder op de dag weinig moeite met de Filipijnen. Voor de formatie van de Italiaanse coach Marcello Lippi scoorden Wu Lei (2) en Yu Dabao.

Australië herstelde zich in groep B van een slechte start. De titelverdediger won de tweede groepswedstrijd tegen Palestina met 3-0. De PSV-verdedigers Trent Sainsbury en Aziz Behich hadden wederom een basisplaats in het elftal van bondscoach Graham Arnold. Jamie Maclaren, Awer Mabil en Apostolos Giannou maakten de doelpunten. Australië was het toernooi begonnen met een verrassende 1-0 nederlaag tegen Jordanië.