Pep Guardiola.
Volledig scherm
Pep Guardiola. © BSR Agency

City-coach Guardiola rekent op zijn spelers

Manchester City-trainer Pep Guardiola is niet bang dat zijn spelers minder gemotiveerd de laatste maanden van het seizoen ingaan. De Engelse topclub, die al heeft laten weten in beroep te gaan tegen de straf van de UEFA, mag twee seizoenen geen Europees voetbal spelen.

,,Ik ben ervan overtuigd dat mijn spelers de juiste inzet zullen tonen. De juiste houding hebben ze al véle jaren laten zien", zei Guardiola voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Leicester City, de nummer 3 van de Premier League.

,,Niemand weet wat er gaat gebeuren, maar gezien de afgelopen maanden maak ik me geen zorgen. We hebben dit helemaal zelf opgebouwd, dag voor dag en wedstrijd voor wedstrijd. Het is nog niet afgerond, we zijn nog niet klaar. We gaan in beroep als club en zullen zien wat er gaat gebeuren.”

Eerder had de Spaanse coach al laten optekenen dat hij voornemens is bij de club te blijven. Over spelers die met andere clubs gaan praten of dat al hebben gedaan, maakt hij zich evenmin zorgen. ,,De spelers zijn vrij om te praten."

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.