City herstelt zich van puntenverlies op oudjaarsdag

SamenvattingManchester heeft twee dagen na het onverwachte puntenverlies tegen Crystal Palace (0-0) de draad in de Premier League weer opgepakt. De soevereine koploper van Engeland rekende eenvoudig af met Watford, waar Daryl Janmaat en Marvin Zeegelaar in de basis stonden: 3-1.

Manchester City vergrootte dankzij de twintigste competitiezege van het seizoen de voorsprong op naaste belager Manchester United tot vijftien punten.

Volledig scherm
Manchester City viert het doelpunt van Sergio Agüero. © Photo News

Raheem Sterling zette Citty al na 36 seconden op voorsprong. Hij tekende voor de snelste treffer van dit seizoen in de Premier League. De aanvaller heeft ook nog altijd het laatst gescoorde doelpunt op zijn naam. Hij liet zijn ploeg met een treffer na 96 minuten en 35 seconden ontsnappen tegen Bournemouth (2-1).

City kwam op 2-0 door een eigen doelpunt van Christian Kabasele. Sergio Agüero maakte eerst nog de derde treffer voor de thuisploeg, die in de slotfase Andre Gray nog voor Watford zag scoren.

Kevin De Bruyne had een basisplaats bij City. Hij werd zondag in de slotfase van het duel met Crystal Palace nog ogenschijnlijk zwaar geblesseerd met een brancard van het veld gedragen. Daryl Janmaat en Marvin Zeegelaar speelden de hele wedstrijd voor Watford.