Manchester City on Twitter

We interrupt your Sunday evening to bring you... https://t.co/41FtlNdYTK

City-spelers vieren landstitel via FaceTime

Trainer Pep Guardiola stond op de golfbaan en de spelers van Manchester City zaten allemaal thuis toen hun kampioenschap een feit werd. 

Een dag nadat de lichtblauwe formatie uit Manchester met 3-1 had gewonnen van Tottenham Hotspur, blameerde stadgenoot Manchester United zich tegen West Browmich Albion (0-1). In de slotfase van die wedstrijd verscheen op het Twitterkanaal van City een livevideo via Periscope, met Vincent Kompany als hoofdrolspeler.

De aanvoerder van City bekeek de wedstrijd van United met zijn Engelse vrouw Carla en hun kinderen bij zijn schoonouders. Na een paar spannende slotminuten kon Kompany juichen. Hij werd met zichtbare tegenzin gefeliciteerd door zijn schoonvader, een aanhanger van United, die in het rode shirt van de 'Mancunians' tandenknarsend moest toezien hoe de titel naar City ging. Kompany besloot via FaceTime verbinding te maken met landgenoot Kevin De Bruyne en verdediger Kyle Walker. Samen vierden ze met een liveverbinding op hun telefoons de titel.

,,Kampioenen!!! Wat een geweldig gevoel'', schreef Kompany even later op Twitter. ,,Zo blij om weer een prijs te vieren met onze geweldige fans.'' De 32-jarige Belg was ook al aanvoerder toen City in 2012 en 2014 kampioen van Engeland werd.

De Spaanse middenvelder David Silva maakte in die jaren eveneens deel uit van het elftal. Silva (32) zette op Twitter een foto met zijn zoontje, die eind vorig jaar veel te vroeg werd geboren en wekenlang in kritieke toestand verkeerde. De Spanjaard vloog daarom regelmatig terug naar Spanje en miste heel wat wedstrijden. ,,Mijn derde titel, maar dit is de meest bijzondere'', schreef Silva. ,,Bedankt aan iedereen die me heeft gesteund in dit zware jaar.''

Volledig scherm
© twitter.com/ManCity