Volledig scherm
© afp

Clarence Seedorf zet handtekening onder contract

UpdateClarence Seedorf heeft vanmiddag in Milaan zijn handtekening gezet onder een contract als trainer bij AC Milan. Dat meldt de Italiaanse club met een foto op Twitter (zie onder). De 37-jarige Amsterdammer is tot de zomer van 2016 oefenmeester van AC Milan.

Seedorf zette zijn handtekening in het bijzijn van voorzitter Adriano Galliani. 'We hebben een hoop werk te doen om de club terug te brengen op de plek waar het hoort', zei de Nederlander, die van 2002 tot 2012 speelde voor AC Milan. 'Ik verliet de club aan het einde van een tijdperk en het is mijn taak om een nieuw tijdperk te openen.'

Seedorf zal vanmiddag voor het eerst de training leiden. Hij was woensdagavond al wel getuige van de zege van AC Milan op Spezia in het bekertoernooi (3-1).

Ajax, de club waar Seedorf zijn succesvolle carrière begon, stuurde vandaag nog een foto uit de oude doos. Daarop legt Seedorf liefdevol de arm om ballenjongen Nigel de Jong. De twee zijn 19 jaar later herenigd. Behalve De Jong voetbalt ook Urby Emanuelson bij AC Milan, dat in de competitie slechts op de 11e plaats staat.