Volledig scherm
Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid, waar de Argentijnse rivalen River Plate en Boca Juniors elkaar op zondag 9 december zullen gaan treffen. © AFP

Clash tussen River Plate en Boca Juniors in Bernabéu, clubs zijn tegen

SuperclasicoDe return van de finale van de Copa Libertadores wordt op zondag 9 december in het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid gespeeld. Dat bevestigt de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol. 

De wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors werd afgelopen zaterdag vanwege gewelddadige incidenten in Buenos Aires afgelast. De spelersbus van Boca werd belaagd, daarbij liepen ook voetballers letsel op. 

Het eerste duel bij Boca eindigde in 2-2. De return werd vanwege de incidenten verplaatst van vorige week zaterdag naar zondag. Maar Boca weigerde ook de volgende avond nog te spelen vanwege het gebruikte geweld tegen de spelers. 

River Plate krijgt vanwege de ongeregeldheden een boete van 400.000 dollar (351.000 euro) en moet bovendien volgend jaar twee duels zonder fans spelen. Boca Juniors had bij de Conmebol een klacht ingediend en wilde als winnaar van de finale worden aangewezen. De bond heeft de club in het ongelijk gesteld. 

Beroep

Boca Juniors kondigde daarop donderdag meteen aan tegen die beslissing in beroep te gaan. De club stelt zich nog steeds op het standpunt dat volgens de reglementen van de Conmebol en op basis van jurisprudentie Boca Juniors tot winnaar zou moeten worden uitgeroepen. Mocht ook het hoger beroep negatief uitvallen, dan wil de club de zaak voorleggen aan het Hof van Arbitrage voor Sport in Lausanne. Ook River Plate gaat tegen de boete en schorsing in beroep.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AP