Club Brugge ook niet af te stoppen door Anderlecht

Jupiler Pro LeagueClub Brugge blijft ook na een bezoek aan Anderlecht in Brussel riant koploper in de Belgische voetbalcompetitie. Met dank aan Hans Vanaken, woensdag nog gekozen tot voetballer van het jaar in België, won Brugge met 2-1. Daarmee lijkt voor Anderlecht het zicht op deelname aan de play-offs om de landstitel te vervagen.

De thuisclub kwam nog wel op voorsprong. Eerst had Vincent Kompany Anderlecht nog moeten behoeden voor een achterstand. De speler/coach haalde een inzet van David Chidozie Okereke van de lijn. Niet veel later viel het doelpunt aan de andere kant. Een rake schuiver van Antoine Colassin betekende de 1-0.

De gelijkmaker werd ingeleid door aanvoerder Ruud Vormer. Diens vrije trap kort voor rust belandde in de muur waarna Vanaken met een volley van ver buiten het strafschopgebied doel trof. De winnaar van de Gouden Schoen, de prijs voor de beste voetballer in de Belgische competitie, zorgde tien minuten voor tijd ook voor de 2-1. Daarmee kwam Club Brugge op 52 punten. Dat zijn er tien meer dan AA Gent en Antwerp, de eerste achtervolgers. Anderlecht staat negende.

Volledig scherm
Hans Vanaken heeft gescoord namens Club Brugge. © BELGA
Volledig scherm
Anderlecht-speler Vincent Kompany. © BELGA
Volledig scherm
Feest bij de spelers van Club Brugge. © BELGA
  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.