Volledig scherm
Ivan Leko (links) verlaat het kantoor van de onderzoeksrechter in Tongeren. © BELGA

Club Brugge-trainer Leko weer op vrije voeten

'geen verdachte'Club Brugge-trainer Ivan Leko is na verhoor door de Belgische onderzoeksrechter vrijgelaten. Hij werd voorgeleid, nadat hij een nacht in de cel had doorgebracht.

Leko's advocaat Walter Vansteenbrugge zei tegen zender VTM dat zijn cliënt opgelucht, maar geëmotioneerd is. ,,Hij wordt niet verdacht van matchfixing, maar staat wel in een dossier van witwassen. Het gaat om een betaling van jaren geleden die fiscaal moet worden nagekeken.''

In het onderzoek naar fraude en manipulatie van wedstrijden was Leko één van de personen die gisteren bij een grootscheepse actie van justitie werd opgepakt. De trainer zelf wilde geen commentaar geven.

Een dag na de invallen van de Belgische politie bij voetbalclubs, makelaars en trainers blijkt dat de dubieuze zaak nog veel omvangrijker is dan werd aangenomen. Lees hier een korte round-up van de situatie.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.