Volledig scherm
Matt Le Tissier op de tribune bij Southampton. © ProShots

Clublegende Le Tissier: Transfersoap Van Dijk heeft Southampton slecht beïnvloed

De halsstarrige houding van Southampton afgelopen zomer rond Virgil van Dijk heeft manager Mauricio Pellegrino uiteindelijk zijn baan gekost. 

Dat is de overtuiging van Matt Le Tissier, clubicoon van de 'Saints'. ,,Ik denk dat de club daar uiteindelijk spijt van heeft'', zei Le Tissier in de Engelse media. ,,Southampton wilde aan de fans laten zien dat het niet zomaar zijn beste speler wil verkopen, maar daarmee schoot de club zichzelf in de voet.''

Voorzitter Ralph Krueger hield Van Dijk aan diens contract, waarop de Brabantse verdediger een tijdje weigerde mee te trainen. Het leidde tot veel commotie. Pas toen het seizoen een paar weken op gang was, sloot Van Dijk weer aan. Hij verhuisde in de winter alsnog voor een recordbedrag van bijna 85 miljoen euro naar Liverpool.

Pellegrino werd ontslagen na de nederlaag afgelopen weekeinde tegen Newcastle United (3-0). Southampton staat nog maar één punt boven de degradatiestreep. ,,De club had aan het begin van het seizoen de beste intenties in de zaak rond Van Dijk, maar het heeft niet goed uitgepakt'', zei Le Tissier, die in zestien jaar meer dan tweehonderd doelpunten maakte voor 'zijn' club. ,,Het is nu tijd een nieuwe manager aan te stellen en uit de problemen te komen.'' 

Mark Hughes is de voornaamste kandidaat om Pellegrino op te volgen bij de club van Wesley Hoedt.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.