Volledig scherm
Wayne Rooney. © AFP

Cocu moet met Derby County op herhaling na blamage bij Northampton

FA CupDerby County moet in de vierde ronde van FA Cup op herhaling. De ploeg van trainer Phillip Cocu en aanvoerder Wayne Rooney, die uitkomt in de Championship (het tweede niveau van Engeland), blameerde zich vrijdagavond tegen Northampton Town, een club uit League Two (het vierde niveau). Na de 0-0 in het Sixfields Stadium van Northampton volgt binnenkort een replay op Pride Park. 

Northampton Town, met de zesde plaats in League Two de laagst gekwalificeerde club in de vierde ronde van FA Cup, maakte het Derby County niet eens heel moeilijk, maar de formatie rond aanvoerder Rooney kon zelf weinig uitrichten. De grootste kans was voor de oud-international zelf, toen hij kort voor tijd de bal uit een corner bijna ineens in het doel krulde. 

Queens Park Rangers redde het vrijdag niet. De ploeg uit Londen ging op het eigen Loftus Road onderuit tegen Sheffield Wednesday (1-2), dat zich daarmee als eerste voor de laatste 16 plaatste. Zaterdag, zondag en maandag volgen de overige duels, waaronder Southampton - Tottenham Hotspur, West Ham United - West Bromwich Albion, Manchester City - Fulham, Tranmere Rovers - Manchester United en Shrewsbury Town - Liverpool.