Volledig scherm
Phillip Cocu nam in 2018 afscheid van PSV, na drie titels in vijf jaar. © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Cocu op de radar bij Real Betis

Phillip Cocu is een van de kandidaten om trainer te worden bij Real Betis, dat dit seizoen tiende werd in de Spaanse competitie. De 48-jarige oefenmeester heeft na zijn vertrek bij Fenerbahçe een half jaar zonder werk gezeten. 

Cocu had wel de mogelijkheid om elders aan de slag te gaan, maar koos voor een tijdelijke onderbreking van zijn loopbaan. Cocu wil komende zomer weer aan de slag en staat open voor een club in het buitenland. 

Mogelijk doet zich binnen niet al te lange termijn een kans voor om in Spanje aan de slag te gaan. Cocu staat op een lijst bij Real Betis, waar hij de opvolger zou kunnen worden van Quique Setién (60), die weggaat. Bij  Betis voetbalt Andrés Guardado, die zondag met zijn club de competitie uitstekend afsloot. Door een 0-2 zege bij Real Madrid eindigt de ploeg in het linkerrijtje. Guardado en Cocu werkten bij PSV al samen, tussen 2014 en 2017. Cocu spreekt vloeiend Spaans en kent de voetbalcultuur in het land na zijn lange dienstverband bij FC Barcelona uitstekend. 

Sportief directeur bij Betis is momenteel Serra Ferrer, waarmee Cocu al samenwerkte op het moment dat hij bij FC Barcelona speelde. De Eindhovenaar was succesvol bij PSV, waar hij in vijf jaar als trainer drie kampioenschappen kon bijschrijven op zijn curriculum vitae. Daarnaast won hij met PSV als interim-coach de KNVB-beker en pakte hij met de club twee keer de Johan Cruijff Schaal. Cocu overwinterde in seizoen 2015-2016 met PSV in het toernooi om de Champions League.