Volledig scherm
Tony Chapron stuurt Diego Carlos weg nadat de Nantes-speler ook nog een schop had gekregen van de arbiter. © AFP

Collega's eren natrappende arbiter

De Franse scheidsrechters hebben Tony Chapron uitgeroepen tot beste arbiter van dit seizoen in de Ligue 1. Chapron was in januari even wereldnieuws vanwege een bizarre actie in de competitiewedstrijd tussen Nantes en Paris Saint-Germain. 

De 46-jarige scheidsrechter werd per ongeluk onderuit gelopen door verdediger Diego Carlos van Nantes en reageerde in een reflex door de Braziliaan een trap tegen de benen te geven terwijl hij op de grond lag. Chapron stuurde de verbouwereerde Carlos ook nog eens met diens tweede gele kaart van het veld.

De tuchtcommissie van de Franse bond nam de zaak hoog op en schorste de arbiter voor drie maanden. Chapron tekende beroep aan, maar zag zijn schorsing juist toenemen tot zes maanden. Dat betekende dat zijn carrière erop zit, want de scheidsrechter zou aan het einde van dit seizoen stoppen.

Van zijn collega's kreeg Chapron een opvallende steunbetuiging. De Franse krant Le Parisien meldt dat de scheidsrechters juist de man die zo in opspraak raakte, hebben gekozen tot arbiter van het jaar. De officiële prijsuitreiking is op 13 mei tijdens het Franse voetbalgala. Volgens Le Parisien zitten de organisatoren van de gala-avond flink in hun maag met de affaire. Ze zouden de prijs zelfs helemaal willen schrappen.

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”