Volledig scherm
Ivan Savvides met pistool in holster. © REUTERS

Cowboy-voorzitter PAOK mogelijk vijf jaar geschorst

Voorzitter Ivan Savvides van PAOK wordt mogelijk voor vijf jaar geschorst. De Griekse voetbalbond zei de man te hebben aangeklaagd voor meerdere vergrijpen, waaronder gewelddadig gedrag.

Savvides bestormde beschermd door lijfwachten het afgelopen weekeinde het veld, nadat een doelpunt in het duel met AEK was afgekeurd. Hij droeg op dat moment een holster om zijn middel met een pistool. Hij heeft niet met het wapen gedreigd.

Omdat dit bepaald niet het eerste incident in het Griekse voetbal was legde de regering maandag de competitie in de hoogste afdeling stil. Savvides heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Mogelijk krijgt PAOK ook punten in mindering.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.