Volledig scherm
Thomas Hitzlsperger. © BSR Agency

Crisis in Stuttgart: Hitzlsperger neemt plaats technisch directeur in

Bij VfB Stuttgart is een nieuwe maatregel genomen om degradatie uit de Bundesliga te voorkomen. Nadat in oktober al een trainerswissel plaatsvond, is nu de technisch directeur weggestuurd. Michael Reschke wordt vervangen door oud-speler Thomas Hitzlsperger, die aan het hoofd stond van de jeugdopleiding en ook deel uitmaakt van het dagelijks bestuur.

,,Helaas heeft zijn werk niet het gewenste sportieve succes opgeleverd en het klassebehoud is na de resultaten van de laatste weken in groot gevaar'', meldde voorzitter Wolfgang Dietrich over Reschke. VfB Stuttgart won dit kalenderjaar nog niet en staat vijftiende in de Bundesliga.

Reschke kwam anderhalf jaar geleden over van Bayern München en werd als een kenner van de internationale spelersmarkt beschouwd. Zijn laatste daad was het vertrouwen uitspreken in trainer Markus Weinzierl, die in oktober Tayfun Korkut opvolgde. In weerwil van geruchten liet Reschke zijn trainer weten dat hij zeker zaterdag nog op de bank mag plaatsnemen.

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.