Volledig scherm
Gino van Kessel, Shanon Carmelia, Quentin Jakoba en Dustley Mulder proberen een schot van Mexicaan Raul Lopez te pareren © AFP

Curaçao verlaat Gold Cup puntloos na nederlaag tegen Mexico

Debutant Curaçao is zonder ook maar een punt te veroveren uitgeschakeld op de Gold Cup. Groepswinnaar Mexico was vannacht met 2-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Remko Bicentini.

Volledig scherm
Eloy Room baalt na een tegendoelpunt © Getty Images

Vitesse-doelman Eloy Room moest na 22 minuten vissen na een kopbal van Angel Sepulveda. Curaçao bood dapper tegenstand, maar moest toestaan dat Edson Alvarez na geklungel achterin in blessuretijd zorgde voor de beslissing.

Curaçao verloor eerder al met dezelfde cijfers van El Salvador en Jamaica, waardoor de kwartfinales al snel uit zicht raakten. Jamaica en El Salvador deelden vannacht de punten (1-1), waardoor beide landen zich net als Mexico kwalificeerden voor de kwartfinales. Costa Rica, Panama, de Verenigde Staten, Canada en Honduras voegden zich eerder bij de laatste acht.

Curaçao trad tijdens de Gold Cup aan met een team met veel spelers die in de Nederlandse competitie spelen of hebben gespeeld, onder wie Room, Darryl Lachman (Willem II), Dustley Mulder, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonia, Gino van Kessel en Quenten Martinus. Het was de eerste keer dat Curaçao meedeed aan het continentale toernooi met de beste landen van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Kwartfinale

Volledig scherm
Angel Sepulveda viert zijn doelpunt op acrobatische wijze © AP

Het toernooi gaat donderdagnacht verder met de kwartfinalepartijen tussen Costa Rica en Panama en de Verenigde Staten en El Salvador. Vrijdagnacht speelt Jamaica tegen Canada en vrijdagochtend is Mexico aan de beurt tegen Honduras.

De Mexicanen zijn niet met het sterkste team actief op de Gold Cup omdat het onlangs meedeed aan de Confederations Cup, waar de ploeg vierde werd. Alleen verdediger Luis Reyes speelt beide toernooien. Oud-PSV'ers Andrés Guardado en Hector Moreno zijn door hun deelname aan de Confederations Cup niet geselecteerd voor de Gold Cup.