Volledig scherm
Nigel de Jong (r). © ap

De Jong best betaalde Nederlander in Serie A

Nigel de Jong is ondanks de komst van Kevin Strootman naar AS Roma nog steeds de best betaalde Nederlandse voetballer in de Serie A. De middenvelder van AC Milan krijgt 3 miljoen euro per jaar. Strootman, deze zomer overgekomen van PSV, kan jaarlijks 2,3 miljoen tegemoet zien. Dat is ruim het dubbele wat Urby Emanuelson van AC Milan krijgt: 1,1 miljoen euro.

Dat blijkt uit een lijst die de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft gepubliceerd. Daniele de Rossi, ploeggenoot van Strootman bij AS Roma, is de topverdiener in de Serie A. De verdedigende middenvelder krijgt 6,5 miljoen euro per jaar. Gonzalo Higuain, die deze zomer Real Madrid verruilde voor Napoli, volgt op afstand: 5,5 miljoen.

Juventus, dat 4,5 miljoen euro betaalt aan Carlos Tevez en 4 miljoen aan Gianluigi Buffon, geeft het meeste geld uit aan salaris: 115 miljoen euro. AC Milan is met 105 miljoen een goede tweede. Bij Milan zijn Mario Balotelli, Kaká en Phillippe Mexès met 4 miljoen per jaar de topverdieners. Alleen zij en Riccardo Montolivo (3,5 miljoen) krijgen een hoger salaris dan Nigel de Jong.

Top-10 Salarissen Serie A
1. Daniele De Rossi (AS Roma) €6,5 milj
2. Gonzalo Higuain (Napoli) 5,5
3. Diego Milito (Inter) 5
4. Carlos Tevez (Juventus) 4,5
. Esteban Cambiasso (Inter) 4,5
. Fransesco Totti (AS Roma) 4,5
7. Mario Gomez (Fiorentina) 4,2
8. Mario Balotelli (AC Milan) 4
. Gianluigi Buffon (Juventus) 4
. Kaká (AC Milan) 4