REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

De onwaarschijnlijke wederopstanding van Barcelona: ‘Niets is onmogelijk’

,,Je moet realistisch zijn. Niets is onmogelijk in het leven, maar de afstand tot Atlético is wel heel groot.’’ Dat zei Ronald Koeman op 29 december 2020. Barcelona had net thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen laagvlieger Eibar en Koeman gaf de hoop op de titel min of meer op. Vier maanden later ziet  de wereld er totaal anders uit. De Catalanen zijn bezig aan een ongekende wederopstanding. Wat is er sinds de jaarwisseling gebeurd bij Barcelona?

10 reacties

 • Jan visser

  2 jaar geleden
  Barca is wel wat beter geworden, maar het is toch vooral Atletico dat het heel erg heeft laten liggen. Het is nog lang niet het Barca van Guardiola. Ik was vroeger wel een beetje Barca fan, maar door al dat strooien met honderden miljoenen was ik er al wel klaar mee, en nu ik zie dat Barca en real gerust de rest van de voetbalwereld laten vallen om wat extra geld (super League) ben ik er helemaal klaar mee. Mes que un club, laat me niet lachen. Van mij mag Sevilla daar de boel winnen. Jan visser
 • Tim de Vries

  2 jaar geleden
  Alledrie de ploegen lijken op hun laatste poten te lopen na dit ellenlange en overvolle coronaseizoen. Op basis van de resultaten zou je zeggen dat Barcelona op pole position zit maar getuige de tweede helften tegen zowel Getafe als Villarreal is de buit nog lang niet binnen. Het is een geluk bij een ongeluk dat in ieder geval Real nog in de Champions League actief is. Een lachende vierde in Sevilla sluit ik na de uitputtingsslag ook nog allerminst uit. Spannend!
 • Cees Rijke

  2 jaar geleden
  Het is te hopen dat het elftal van Barcelona de resterende wedstrijden met de druk kan omgaan. Voor met name de jonge spelers zal dat niet gemakkelijk zijn.
 • Ed Berg

  2 jaar geleden
  Peter Blokker, onderling resultaat is tegenwoordig de doorslag. Mvg
 • Hof

  2 jaar geleden
  In Spanje geldt het onderling resultaat bij een gelijk aantal punten. Het aantal gespeelde wedstrijden is daarbij niet belangrijk. Doelsaldo speelt daarbij evenmin een rol, tenzij het onderling resultaat gelijk is. Zou in Nederland dezelfde regel gelden dan had AZ rechtstreeks de Champignons League in gegaan en niet Ajax. Logisch dat AZ alles op alles heeft gezet om dit te bewerkstelligen, maar kreeg nul op het rekest.