Volledig scherm
© Getty Images

De Roon stunt met Atalanta tegen Napoli in Coppa

VideoAtalanta staat in de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi. De club uit Bergamo won verrassend bij Napoli (2-1), de koploper van de Serie A.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Timothy Castagne opende de score voor Atalanta. Napoli startte niet met de sterkste ploeg. Na de treffer van de rechtsback uit België moesten Lorenzo Insigne en Dries Mertens alsnog invallen. Zij konden niet meer voorkomen dat hun ploeg werd uitgeschakeld. Alejandro Gómez tekende in de 81ste minuut voor de tweede treffer van de bezoekers. Napoli kwam vervolgens niet verder meer dan een doelpunt van Mertens.

Bij Atalanta had Marten de Roon een basisplaats en mocht Hans Hateboer niet invallen. Robin Gosens, oud-speler van Heracles Almelo, speelde ook de hele wedstrijd. De club stuit in de halve finale op de winnaar van de stadsderby tussen Juventus en Torino. De andere halve eindstrijd gaat tussen AC Milan en Lazio.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© EPA
  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.