Huub Stevens.
Volledig scherm
Huub Stevens. © BSR Agency

Degradatiezorgen Schalke 04 en Stevens nog niet voorbij na zeperd

Het Schalke 04 van coach Huub Stevens is bepaald nog niet uit de degradatiezorgen in de Duitse Bundesliga. Op eigen veld had het gat tot de degradatiezone vergroot kunnen worden tot negen punten, maar dat lukte bepaald niet. Er werd met liefst 2-5 verloren van Hoffenheim.

VfB Stuttgart had eerder vandaag al een ongenadig pak slaag gekregen van Augsburg (6-0) en dus had Schalke 04 het gat tot de zestiende plek kunnen vergroten tot negen punten. Het had Stevens en consorten wellicht wat meer ademruimte kunnen geven, maar de ploeg van de Nederlandse coach gaf in Gelsenkirchen bepaald niet thuis. 

Bij rust keek Schalke 04 al tegen een 0-2 achterstand aan na rust werd die score verder opgekrikt door de uitploeg die nog volop meestrijdt om de Champions League-tickets. Daniel Caligiuri maakte vanaf de stip nog wel 1-2, maar daarna werd Schalke 04 volledig overrompeld door de ploeg van Julian Nagelsmann. De eindstand werd uiteindelijk op 2-5 bepaald. 

Schalke stond bij rust, na goals van Ishak Belfodil en Andrej Kramaric, met 2-0 achter en mocht na een benutte penalty van Daniel Caligiuri heel even hopen op een punt. Kort na die strafschop bracht Adam Szalai de marge weer op twee en Nadiem Amiri en opnieuw Belfodil maakten het pijnlijk voor de thuisploeg. De 2-5 van Guido Burgstaller zullen veel afgedropen en teleurgestelde fans ter kennisgeving hebben aangenomen.

Met nog vier duels te gaan staat het elftal van Stevens zes punten boven de degradatiezone. De laatste wedstrijd van de competitie is Schalke 04 - VfB Stuttgart. Hoffenheim staat zesde en doet nog volop mee om plaatsing voor Europees voetbal.

Volledig scherm
© BSR Agency