Denemarken loopt zich stuk op stug Ierland

VideoNicolai Jørgensen heeft Denemarken niet aan een goede uitgangspositie kunnen helpen in het tweeluik met Ierland. Het bleef na een teleurstellend duel 0-0 in Kopenhagen. De spits van Feyenoord speelde de hele wedstrijd.

Ierland lijkt daardoor iets betere papieren te hebben om zich dinsdag voor het WK van volgend jaar in Rusland te plaatsen. 

Volledig scherm
Nicolai Jørgensen in actie tegen Ierland. © Photo News

Ierland was met een duidelijke opdracht naar het Telia Parken, de thuisbasis van FC Kopenhagen, gekomen. De bal naar voren rammen en hopen dat-ie een keer goed valt. Achterin hield de ploeg van Martin O'Neill het potdicht, tot frustratie van het thuisland. Wat het ook probeerde, tot grote kansen kwamen de Denen bijna niet. Pione Sisto was voor rust dichtbij, maar de aanvaller met Ugandese roots schoot naast.

De enige echte kans van Ierland liet tot de slotfase van de eerste helft op zich wachten. De Deense doelman Kasper Schmeichel weerhield Cyrus Christie van de openingstreffer. Denemarken had na rust ook veel balbezit maar grote mogelijkheden bleven uit.

Jørgensen voetbalde de hele wedstrijd met een manchet om zijn linkerpols, die hij vorige week brak in het uitduel met ADO Den Haag. Lasse Schöne van Ajax zat de hele wedstrijd om de bank en zijn ploeggenoot Kasper Dolberg werd niet opgeroepen voor beide ontmoetingen met de Ieren. Oud-Ajacied Christian Erikssen maakte wel de 90 minuten vol.

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Photo News