Volledig scherm
Memphis Depay is uitbundig na zijn treffer, de 1-0. © BSR Agency

Depay na anderhalve maand zonder goal weer trefzeker voor Olympique Lyon

Na anderhalve maand zonder goals scoorde Memphis Depay vanavond weer eens voor Olympique Lyon. Hij legde daarmee de basis voor de 2-1 zege op Angers.

 Depay opende na een kwartier spelen de score op aangeven van Houssem Aouar. Enkele minuten voor rust verdubbelde Martin Terrier de voorsprong voor de thuisploeg, opnieuw op aangeven van Aouar. 

Na rust joeg Angers op de aansluitingstreffer. Deze viel ook. Vlak voor tijd verschalkte Lucas Tousart zijn eigen doelman. Uiteindelijk hield de thuisploeg, waar Kenny Tete de negentig minuten volmaakte en Depay vlak voor tijd werd gewisseld stand. Depay staat nu op negen goals in 42 wedstrijden voor Olympique Lyon dit seizoen. Zijn laatste goal dateerde van zondag 3 maart tegen Toulouse.

Memphis on Twitter

It was Tuesday btw... @Drake 🔥 https://t.co/yHzI82Y1OR

Voorronde Champions League

Depay en zijn ploeggenoten strijden met Saint-Étienne (vierde) en Marseille (vijfde) om de derde plek, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League. 

Door de overwinning vergrootte Lyon het gat met naaste achtervolger Saint-Étienne tot zes punten en met Marseille tot acht punten. Beide ploegen komen dit weekend nog wel in actie, zodat ze het gat weer kunnen verkleinen.