Volledig scherm
Richard Keogh. © Action Images via Reuters

Derby County ontslaat aanvoerder maand na zwaar auto-ongeval

Derby County heeft vandaag Richard Keogh ontslagen. De aanvoerder van de ploeg van Phillip Cocu was op 24 september met ploeggenoten Tom Lawrence en Mason Bennett betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Dat kwam door overmatig drankgebruik. 

Volledig scherm
Richard Keogh op krukken. © BSR Agency

Keogh liep daarbij een zware knieblessure op, waardoor hij 15 maanden moet toekijken. Met een contract van 24.000 pond per week (28.000 euro) leek het Derby County billijk zijn komende zomer aflopende contract per direct flink in korten. Volgens The Guardian zou er slechts ‘een schijntje’ van zijn weeksalaris overblijven. Toen Keogh weigerde, werd hij vandaag ontslagen. 

Lawrence en Bennett kregen eerder al een geldboete van Derby County. Het duo werd door justitie als hoofdschuldigen aangewezen. Het tweetal ontvluchtte de plek van het ongeval en lieten de bewusteloze Keogh alleen achter. Lawrence en Bennett moesten zes weken salaris inleveren, het maximum dat in hun contracten staat, verloren voor twee jaar hun rijbewijs en moeten 180 uur vrijwilligerswerk doen. 

Trainer Cocu was vorige maand ook woedend op zijn spelers. Bekijk de video hieronder