Volledig scherm
Dennis Bergkamp, Michiel van Egmond, Rob Jansen, Phillip Cocu en Dirk Kuyt bij de presentatie van Deal, een boek over de spelersmakelaar. © ANP

‘Dirk Kuyt en Rob Jansen willen voetbalclub in Engeland kopen’

Rob Jansen staat op het punt een voetbalclub uit Engeland te kopen. Dat doet hij samen met enkele oud-voetballers, die geld in het project van de voetbalmakelaar stoppen. Onder hen is ook oud-international Dirk Kuyt.

Jansen vertelt dat vrijdag in het televisieprogramma Jaïr in goed Gezelschap op NPO1. Om welke club het gaat, kan Jansen nog niet zeggen. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. ,,Het is een lang gekoesterde wens om samen met aantal spelers en ex-spelers, waar ik de zaken voor doe, een club te kopen. De spelers en ik hebben een utopisch beeld hoe die club geleid moet gaan worden en wat er voor nodig is om het hoogste te bereiken. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur. Ik acht de kans groot dat het gaat lukken’', aldus Jansen.

Het gaat om een club uit de League One, het derde profniveau in Engeland. Mogelijk dat het gaat om Bolton Wanderers, dat sinds deze maand wacht op een overname.