Volledig scherm
© Photo News

Doemscenario dreigt voor Darmstadt

SV Darmstadt 98 dreigt niet alleen te degraderen uit de Bundesliga mocht de club dit weekend verliezen van HSV. De voetbalclub moet er zelfs rekening mee houden op korte termijn de stad te moeten verlaten om wedstrijden te mogen blijven spelen.

Darmstadt kreeg vandaag onder zeer strenge voorwaarden een nieuwe proflicentie van de Duitse voetbalbond DFB. De huidige nummer laatst van de hoogste Duitse competitie heeft tot 31 januari 2018 de tijd om een overkapping te maken voor de enige tribune in het Böllenfalltor-stadion die dat nog niet heeft. Mocht dit niet gerealiseerd zijn, dan moet de club de tweede helft van de competitie volgend seizoen afwerken in een ander stadion, bijvoorbeeld dat van Eintracht Frankfurt of Kickers Offenbach.

Darmstadt kreeg in 2014 dispensatie van de Duitse bond toen de club terugkeerde in de Tweede Bundesliga. De uitzonderingspositie om in het verouderde Böllenfalltor-stadion te mogen spelen, werd steeds verlengd omdat de club een nieuw stadion zou gaan bouwen. Die plannen zijn echter steeds opnieuw uitgesteld

,,Thuiswedstrijden in Frankfurt of Offenbach zouden een catastrofe voor het voetbal in Darmstadt betekenen en bedreigen het bestaansrecht van de club'', reageerde voorzitter Rüdiger Fritsch op de beslissing van de DFB.