Volledig scherm
Kasper Dolberg. © ANP

Dolberg in de basis bij Denemarken

Kasper Dolberg heeft vanavond een basisplaats bij Denemarken in de wedstrijd tegen Ierland in de Nations League. 

De spits van Ajax stond door blessures maanden aan de kant, maar maakte een paar weken geleden zijn rentree. In de laatste wedstrijd tegen AZ (5-0) begon Dolberg voor het eerst in de eredivisie weer in de basis.

Bondscoach Age Hareide kan in Dublin niet beschikken over spits Nicolai Jørgensen van Feyenoord en kiest daarom voor Dolberg in de punt van de aanval. Lasse Schöne, clubgenoot van Dolberg in Amsterdam, verschijnt ook aan de aftrap.

Denemarken moet het tegen de Ieren stellen zonder Christian Eriksen, die vorige maand in de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Wales beide doelpunten voor zijn rekening nam (2-0). Eriksen was vorig jaar de grote man in Dublin tijdens de play-off om een WK-ticket. De oud-Ajacied scoorde toen drie keer en leidde zijn land zo naar het WK (1-5).

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.