Volledig scherm
© afp & epa

Dost, Beerens en Robben trefzeker in Bundesliga

UpdateBas Dost, Roy Beerens en Arjen Robben hebben vanmiddag met een doelpunt een belangrijk aandeel gehad in de overwinningen van respectievelijk VfL Wolfsburg, Hertha BSC en Bayern München. Dost maakt het eerste doelpunt tegen Hoffenheim (2-0), Beerens verdubbelde de marge voor de ploeg uit Berlijn in de uitwedstrijd bij Mainz (0-3) en Robben zette de koploper in en tegen het VfB Stuttgart van Huub Stevens op het juiste spoor (0-2).

Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© getty

Bayern verspeelde de afgelopen twee speelronden vijf punten. Vorige week werd er met liefst 4-1 verloren bij VfL Wolfsburg. Dinsdag volgde een gelijkspel op eigen veld tegen Schalke 04: 1-1. In Stuttgart kwam de zege echter nauwelijks in gevaar. Robben tekende vlak voor rust met een fraai schot voor de 0-1. David Alaba bracht met een rake vrije trap vlak na rust de 0-2 op het scorebord. Robben werd kort voor tijd naar de kant gehaald.

De aanvaller was na afloop tevreden dat zijn ploeg weer eens won. ,,Het werd tijd om weer eens drie punten te pakken'', reageerde Robben. ,,Stuttgart speelde vandaag zeer defensief, hun beide vleugelaanvallers zijn normaal gesproken verdedigers. Dan moet je het gaatje zien te vinden. Kansen komen er altijd en die moet je dan benutten. Gelukkig ging de eerste er gelijk in.''

Stevens was ondanks de nederlaag en het afzakken naar de laatste plaats content over het optreden van zijn ploeg. ,,Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren. We zullen de kop niet laten hangen en op deze manier doorgaan.''

VfL Wolfsburg juichte meteen voor een bijdrage van nieuweling André Schürrle. De Duitse ploeg nam hem voor 32 miljoen euro over van Chelsea en de wereldkampioen stelde zijn nieuwe werkgever niet teleur. Schürrle bediende Bas Dost al na drie minuten voor de 1-0 in het duel met Hoffenheim dat Wolfsburg uiteindelijk met 3-0 won.

De Duitse aanwinst wurmde zich na een paar minuten door de defensie van Hoffenheim en gaf een puike voorzet die Dost alleen maar binnen hoefde te lopen. Na een klein halfuur maakte Kevin De Bruyne er 2-0 van. Dost bediende de Belg in de slotfase nog voor de 3-0.

Door de overwinning bracht Wolfsburg het gat met nummer drie Schalke 04 weer op zeven punten. Schalke won gisteren met 1-0 van Borussia Mönchengladbach. Koploper Bayern München heeft acht punten voorsprong op Wolfsburg.

Volledig scherm
© getty