Volledig scherm
PREMIUM
Bas Dost schreeuwt het uit van geluk na de 4-1 van Martin Hinteregger. © Hasan Bratic/dpa

Dost geniet bij Eintracht Frankfurt: ‘Hier ben ik op mijn plek’

InterviewZijn naam ontbrak voor de verandering op het scoreformulier, maar de vreugde over de 5-1 zege op Bayern München was er niet minder om bij Bas Dost. ,,Dit was zó’n geweldige teamprestatie’’, zegt de spits van Eintracht Frankfurt.

Door Wietse Dijkstra

Dost genoot zaterdag met volle teugen van de sensationele overwinning op Der Rekordmeister. ,,De ontlading was enorm’’, zegt de 30-jarige goalgetter, die zijn ploeg afgelopen woensdag met twee treffers aan de bekerzege op Sankt Pauli hielp (1-2). ,,Iedereen bleef na afloop in het stadion en we kregen een staande ovatie. Wát een geweldige fans. De mensen hier zijn zó betrokken bij de club. Maar verlies je een keer dan is dat ook niet erg.’’

  1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
    Wereldelftal

    Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

    Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.