1. FC Köln.
Volledig scherm
1. FC Köln. © OrangePictures

Drie besmettingen bij 1. FC Köln vlak voor week van de waarheid in Bundesliga

Twee spelers en een fysiotherapeut van 1. FC Köln zijn positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt de nummer 10 van de Bundesliga. Het drietal is in quarantaine geplaatst en de groepstraining is hervat.

Of de Bundesliga dit seizoen wordt uitgespeeld, is nog maar de vraag. Woensdag 6 mei zal er meer duidelijkheid worden verschaft tijdens een persconferentie van bondskanselier Angela Merkel. Op z'n vroegst worden op 16 mei de eerste duels afgewerkt. De Duitse clubs mogen sinds begin april weer trainen, zij het onder strenge voorwaarden.

Sinds gisteren testten ploegen uit de eerste en tweede Bundesliga hun spelers en hun staf uitgebreid. Alle voetballers van de 36 clubs worden twee keer per week getest, om eventuele fouten uit te sluiten. Uit een dergelijke controle kwam naar voren dat twee spelers en een fysio van 1. FC Köln besmet zijn met het virus.

Het drietal, dat niet bij naam wordt genoemd door de club, was symptoomvrij. Horst Heldt, sportdirecteur bij Köln: ,,De gezondheid van spelers en staf hebben boven alles prioriteit. De maatregelen, evenals de strategie van reguliere tests, hebben zichzelf bewezen zodat we nu met individuele oplossingen kunnen reageren.”