Dubbel gevoel voor Luuk de Jong na fraaie goal en verlies tegen Real Madrid

VideoLuuk de Jong komt maar moeilijk los bij Sevilla, maar maakte vanmiddag wel grote indruk op bezoek bij Real Madrid. De spits schoot in de tweede helft met links fraai de 1-1 achter Thibaut Courtois. Een overwinning leverde het, mede door discutabel ingrijpen van de VAR bij een tweede goal van De Jong, niet op: dankzij twee goals van Casemiro won Real met 2-1.

Luuk de Jong viert zijn fraaie gelijkmaker. Even later zou Casemiro de 2-1 voor Real Madrid maken.
Volledig scherm
Luuk de Jong viert zijn fraaie gelijkmaker. Even later zou Casemiro de 2-1 voor Real Madrid maken. © AP

Voor rust was De Jong ook al het middelpunt van een Sevilla-feestje. Uit een corner kopte de voormalig PSV’er de bal snoeihard in de kruising. Tot afgrijzen van De Jong en zijn ploeggenoten keurde arbiter Juan Martínez Munuera de 0-1 op aangeven van de VAR echter af.

Nemanja Gudelj, nog een oude bekende uit de eredivisie (NAC, AZ en Ajax), zou een beuk hebben uitgedeeld aan Eder Militao, die belast was met de bewaking van De Jong. De Braziliaan ging kermend naar het gras, maar in de herhaling leek er eigenlijk niets aan de hand. Toch besloot de arbitrage om een streep te zetten door het feestje van De Jong en Sevilla.

Bekijk hieronder de treffer van De Jong

Na de 1-0 van Casemiro nam De Jong zelf sportieve revanche. Met de hak legde hij de bal klaar voor zijn linker, om de bal vanaf een meter of twintig loepzuiver in de verre hoek te schieten.

Weer kon de spits maar heel even van zijn heldenrol genieten. Vijf minuten later maakte Casemiro met zijn tweede van de middag de 2-1. En zo was niet De Jong, maar de Braziliaan van Real Madrid de meest bejubelde man in het Bernabéu.

Real Madrid neemt dankzij de driepunter de koppositie in La Liga over van Barcelona, dat nog wel een duel tegoed heeft (morgenavond thuis tegen Granada). Sevilla staat derde. Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de stand in Spanje.

Luuk de Jong beklaagt zich nadat zijn fraaie 0-1 is afgekeurd.
Volledig scherm
Luuk de Jong beklaagt zich nadat zijn fraaie 0-1 is afgekeurd. © AFP
Juan Martínez Munuera kijkt op aangeven van de VAR naar de goal van Luuk de Jong.
Volledig scherm
Juan Martínez Munuera kijkt op aangeven van de VAR naar de goal van Luuk de Jong. © AP
Casemiro wipt de 1-0 over Vaclik heen. Nemanja Gudelj kijkt toe.
Volledig scherm
Casemiro wipt de 1-0 over Vaclik heen. Nemanja Gudelj kijkt toe. © AFP
Volledig scherm
© BSR Agency