Volledig scherm
Roman Zozoelja in 2016 © AFP

Duel gestaakt: fans Rayo schelden speler uit voor nazi

Voor het eerst in de geschiedenis van het Spaanse profvoetbal is een duel gestaakt vanwege spreekkoren uit het publiek. Dat gebeurde gisteravond bij de wedstrijd op het tweede niveau tussen Rayo Vallecano en Albacete. Aanvaller Roman Zozoelja was het slachtoffer. Fans van de thuisclub, die hem in 2017 wilde huren van Real Betis, maakten de Oekraïner uit voor nazi.

Volgens het Spaanse radiostation Cadena Ser zongen Rayo-fans 'Zozoelja, je bent een nazi' en kreeg hij meer beledigingen naar zijn hoofd. De Oekraïner maakte eerder kennis met de harde kern van de Madrileense club die als links bekend staat. Bij zijn enige training bij Rayo destijds beschuldigden de fans van de club hem ervan dat hij een rechtse extremist zou zijn. Zozoelja, die dat altijd heeft ontkend, keerde spoorslags terug naar Betis en stapte later dat jaar over naar Albacete.

Zowel Rayo als Albacete steunde de scheidsrechter die het duel staakte. ,,Dit is een trieste avond voor Rayo en voor de sport", zei clubvoorzitter Raúl Martín Presa. ,,We veroordelen de beledigingen die een deel van onze fans heeft geuit."

  1. Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry
    Voorbeschouwing

    Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry

    Strijden Frank de Boer en Atlanta United weer tot het einde mee om de titel in de Major League Soccer? Eindigt FC Cincinnati met Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff dit jaar niet als laatste? En hoe doet Thierry Henry het als coach van Montreal Impact in de Verenigde Staten? Met DC United - Colorado Rapids begint zaterdag om 19.00 uur het nieuwe seizoen in de MLS en ook voor Nederlanders is die competitie het volgen waard.