Volledig scherm
© afp

Duits toptalent voor 8 miljoen naar Tweede Bundesliga

RasenBallsport Leipzig, of Red Bull Leipzig, is de huidige nummer zeven van de Tweede Bundesliga. Dat betekent echter niet dat het een onaantrekkelijke club is voor talenten. De Duitse voetbaltelg van de Red Bull-familie heeft Davie Selke aan zich weten te binden. Het twintigjarige talent van Werder Bremen komt voor liefst 8 miljoen euro naar het Oost-Duitse Leipzig.

Selke tekent een contract voor vijf jaar, zo maken de clubs vandaag bekend. Het 20-jarige talent kwam dit seizoen tot zes doelpunten in 26 wedstrijden voor Werder Bremen. De spits werd afgelopen zomer nog Europees kampioen en topscorer van het toernooi met Duitsland onder 19 en wordt gezien als de spits voor de toekomst van de Mannschaft.

In de vertegenwoordigende Duitse jeugdelftallen kwam de 1,92 meter lange aanvaller tot 21 doelpunten in 30 wedstrijden.

Ralf Ragnick, technisch manager bij RB Leipzig, is tevreden met de miljoenenaankoop. ,,Selke is een traditionele spits. Sterk, lang, snel en een neus voor doelpunten."

Thomas Eichin, sportdirecteur van Werder, meent dat beide clubs tevreden kunnen zijn met de transfer. ,,Voor ons zijn de economische belangen zeer aantrekkelijk en met dit geld kunnen we ons team gaan ontwikkelen. Selke trekt vooral het sportieve aspect en wil zich gaan richten op het promoveren met RB Leipzig."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement