Volledig scherm
Arjen Robben bij Bayern München, de kapitaalkrachtigste club van Duitsland © Getty Images

Duitse voetbal genereert steeds meer inkomsten

De inkomsten van clubs uit de twee hoogste divisies van het Duitse voetbal zijn weer gestegen. De in de DFL verzamelde clubs - 36 in totaal - komen over het seizoen 2017-2018 samen uit op een bedrag van 4,42 miljard euro. Dat betekent een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In tien jaar tijd is er sprake van een verdubbeling.

De clubs uit de Bundesliga hebben uiteraard veruit het grootste aandeel: 3,81 miljard euro. ,,Het Duitse professionele voetbal blijft zich positief ontwikkelen. Zeker door het huidige mediacontract dat voor het eerst op de balans is meegenomen’', lichtte Christian Seifert, baas van de Deutsche Fussbal Liga, toe. ,,Digitalisering en globalisering zullen de komende jaren nieuwe kansen bieden.’' De inkomsten uit mediarechten groeiden het afgelopen seizoen van 960 miljoen naar 1,25 miljard euro.

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.