Volledig scherm
© Dennis Aogo. EPA

Duitser Aogo doneert twee procent salaris aan kwetsbare kinderen

Dennis Aogo is de volgende in een rij profvoetballers die zich schaart achter een project om kwetsbare kinderen te steunen. De twaalfvoudig Duits international staat daarvoor zelfs structureel twee procent van zijn salaris af.

De organisatie Common Goal, die zich wereldwijd inzet voor kwetsbare kinderen en helpt voetbalprojecten op te zetten, kreeg eerder al steun van onder anderen Juan Mata, Giorgio Chiellini en Mats Hummels. Zij besloten één procent van hun salaris af te staan, maar Aogo gaat zelfs nog een stap verder.

,,Ik vroeg me af, waarom eigenlijk maar één procent", zegt de verdediger, die afgelopen zomer de overstap maakte van Schalke 04 naar VfB Stuttgart, aan Kicker. ,,Ik wil graag iets teruggeven en als jongen met een migratieachtergrond weet ik hoe zwaar het kan zijn als je in een arm gezin wordt geboren." 

Aogo, zoon van een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder, wil ook graag andere spelers over de streep trekken. ,,Hopelijk sluiten nog veel voetballers zich bij dit project aan."