Volledig scherm
Dusan Tadic. © ANP Pro Shots

Dusan Tadic bijna van Southampton

FC Twente staat op het punt Dusan Tadic te verkopen aan Southampton. De nieuwe club van Ronald en Erwin Koeman heeft zich bereid getoond de gevraagde 12 miljoen euro voor de Servische aanvaller op tafel te leggen. Ook Tadic zelf ziet een transfer naar Southampton wel zitten, zo heeft hij in een gesprek met Ronald Koeman aangegeven.

Volledig scherm
© ANP

De Serviër, vorig seizoen bij FC Twente goed voor 14 doelpunten en 16 assists,  moet in de Zuid-Engelse stad de opvolger worden van Engelse international Adam Lallana, die naar Liverpool verkast.

Southampton wil naast Tadic ook Feyenoord-topscorer Graziano Pellé vastleggen. FC Twente zal een deel van de afkoopsom, naar verluidt zo'n 20 procent, moeten afstaan aan Doyen Sports Group, de investeringsmaatschappij die een belang in de Serviër heeft.

De club uit Enschede gaat een (klein) deel van de afkoopsom aanwenden voor het vastleggen van de Deen Kasper Kusk. De vleugelaanvaller van Aalborg heeft een gelimiteerde afkoopsom van 700.000 euro in zijn contract staan.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement