Duur puntenverlies Chelsea in strijd om CL-tickets

SamenvattingNa Tottenham Hotspur zaterdag en Arsenal zondag heeft ook Chelsea maandagavond een misstap begaan in de strijd om de Champions League-tickets. De ploeg van Maurizio Sarri kwam tegen het tot vanavond nog altijd in degradatiezorgen verkerende Burnley niet verder dan 2-2.

In Engeland zijn het reeds ver uitgelopen Liverpool en Manchester City al verzekerd van een nieuw seizoen Champions League. Dat geldt niet voor de nummers drie tot en met zes: Tottenham Hotspur, Chelsea, Arsenal en Manchester United, dat afgelopen weekend óók (punten) verloor.

Volledig scherm
© BSR Agency

De top vier in de Premier League plaatst zich voor de Champions League. Spurs heeft 67 punten, Chelsea ook, Arsenal 66 en ManUnited 64. Van het kwartet heeft Chelsea al 35 duels afgewerkt, de andere één duel minder. Morgen is het Spurs - Brighton, woensdag Wolves - Arsenal en United-City.

De 2-2 tegen Burnley stond al na 24 minuten op het bord na een zinderende openingsfase. Daarin opende Jeff Hendrick de score voor de bezoekers. Voordat de spelers van Burnley na de vreugdesprongetjes waren geland, stond het al 2-1 door goals van N’Golo Kanté en Gonzalo Higuaín. In de 24ste minuut maakte  Ashley Barnes de 2-2. In de blessuretijd kreeg Chelsea-manager Sarri nog rood, waardoor de Italiaan zondag de kraker tegen ManUnited vanwege een schorsing vrijwel zeker zal moeten missen.

Na het duel volgde vlak voor de catacomben nog een opstootje. (Reserve)spelers van Chelsea en Burnley gingen trekkend en duwend richting kleedkamers. Burnley nam met het gelijkspel verder afstand van de onderste plaatsen. Slechts vier clubs uit de Premier League haalden dit kalenderjaar meer punten dan Burnley.

Volledig scherm
Chelsea's Jorginho (links) in duel met Chris Wood van Bunrley. © BSR Agency