Volledig scherm
© Getty Images

Eerste succesje Real Madrid in 2019

Real Madrid heeft de eerste overwinning in 2019 behaald. De Europese kampioen, de komende tegenstander van Ajax in de Champions League, zegevierde in de bekerwedstrijd tegen CD Leganés met 3-0. 

De eerste twee competitiewedstrijden in het nieuwe jaar leverden voor de ‘Koninklijke’ slechts één punt op.

Sergio Ramos opende vlak voor de rust de score namens de nummer vijf van La Liga. De aanvoerder benutte een strafschop nadat Alvaro Odriozola was neergelegd. De voorsprong was verdiend voor de thuisploeg, al was CD Leganés in de eerste helft nog een paar keer gevaarlijk in de counter.

Na de rust bleef Real Madrid de betere ploeg. Uit een fraai uitgespeelde aanval zorgde Lucas Vázquez in de 68e minuut voor 2-0. Met een mooie volley bepaalde de Braziliaan Vinícius Júnior de eindstand op 3-0.

Volgende week is de return in de achtste finales van de Copa del Rey.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.