Wat zal David de Gea de pest in hebben.
Volledig scherm
Wat zal David de Gea de pest in hebben. © AFP

Einde transfersoap: De Gea blijft in Manchester

UpdateDavid de Gea blijft definitief doelman van Manchester United. Real Madrid gaat niet in beroep tegen de beslissing van de Spaanse voetbalbond, die de transfer dinsdagnacht afkeurde.

Real Madrid-doelman Keylor Navas.
Volledig scherm
Real Madrid-doelman Keylor Navas. © Getty Images

De transfer van de doelman van Manchester naar Real Madrid kwam gisteravond rond middernacht niet op tijd rond, volgens Spaanse media vanwege een administratieve blunder van United. De club van manager Louis van Gaal zou de benodigde documenten niet op tijd hebben aangeleverd. In Madrid stond alles al klaar voor de presentatie van De Gea. 

De overgang liep vertraging op na een wijziging in de clausulen van de overeenkomst. Die wijzigingen zouden door ManUnited niet op tijd zijn geaccepteerd. In Engeland wordt de schuld bij Real Madrid gezocht. 

Britse media melden dat United de desbetreffende documenten om 23.59 naar Real zou hebben gestuurd. In Madrid zouden ze het bestand echter niet hebben kunnen openen.

Dinsdagochtend werd aangekondigd dat beide clubs naar de FIFA wilden stappen om de transfer - waar een kleine 40 miljoen euro mee gemoeid is - alsnog doorgang te laten vinden. Dinsdagmiddag maakte Real Madrid bekend om toch niet tegen het besluit van de Spaanse bond in beroep te gaan.

Navas
Real Madrid-doelman Keylor Navas zou als onderdeel van de transfer de tegenovergestelde weg bewandelen. Maar de Costa Ricaan wordt niet de nieuwe doelman van Manchester United, maar blijft bij Real Madrid.