El Ghazi met goal goud waard voor Aston Villa

SamenvattingAston Villa heeft door een belangrijke overwinning op Newcastle United een beetje afstand genomen van de degradatieplaatsen. De club uit Birmingham won met 2-0 van Newcastle United. Anwar El Ghazi was met een doelpunt belangrijk voor de ‘Villans'.  Aston Villa, dat de laatste drie competitiewedstrijden had verloren, nam door de vierde overwinning van het seizoen afstand van de degradatieplekken.

Tien minuten voor rust tikte El Ghazi, voormalig speler van Ajax, bij de tweede paal van dichtbij binnen na een vrije trap van Conor Hourihane. De aangever had een paar minuten eerder, vanuit een vrije trap, zelf de score geopend.

Volledig scherm
Anwar El Ghazi (rechts) viert feest met Ezri Konsa. © Action Images via Reuters

Voor de 24-jarige El Ghazi was het zijn derde doelpunt van het seizoen en alle goals maakte hij in thuiswedstrijden. Geen ploeggenoot slaagde erin vaker dan één keer te scoren in eigen huis. El Ghazi deed de hele wedstrijd mee, evenals Jetro Willems bij Newcastle.

Aston Villa, dat na drie seizoenen absentie terugkeerde op het hoogste niveau, klom van de 17de naar de 15de plaats in de Premier League. Newcastle staat met een punt meer een plek hoger.