Volledig scherm
Nasser El Khayati viert zijn goal tegen Sparta. © PRO SHOTS

El Khayati mag QPR verlaten en droomt van Feyenoord

Nasser El Khayati en Queens Park Rangers gaan afscheid van elkaar nemen. De 28-jarige technische aanvallende middenvelder of buitenspeler mag van de club uit de Championship, ondanks een nog eenjarig contract, per direct uitkijken naar een andere club. De Rotterdammer, die het afgelopen halve seizoen een uitstekende indruk achterliet bij ADO Den Haag, oriënteert zich op zijn nabije toekomst.

Door Mikos Gouka

 ,,Bij ADO heb ik het afgelopen halve seizoen kunnen laten zien waar ik toe in staat ben", zegt de 28-jarige El Khayati. ,,Ik durf zelfs te stellen dat ik een behoorlijke bijdrage heb geleverd bij de handhaving van de club in de eredivisie. Al wil ik geen enkele andere speler van ADO tekort doen hoor, we hebben een mooie prestatie neergezet. Maar ik kan nog beter, ik weet zeker dat ik als ik ergens vanaf de start binnen stap, ik nog veel meer laat zien."

Feyenoord

De Rotterdammer sprak ooit de vurige wens uit om in de Kuip te voetballen, bij de landskampioen van Nederland. Technisch directeur Martin van Geel heeft zich nog niet gemeld bij El Khayati. ,,Feyenoord is voor elke Rotterdammer een droom", zegt de technisch vaardige aanvaller. ,,Dus ook voor mij. Ik kan doelpunten maken en lever altijd een serie assists af. Ik kan dat ook in de top van Nederland. Maar ik wacht het af. Ik heb pas net met manager Ian Holloway van QPR gesproken en dus is nu pas duidelijk dat ik weg mag. QPR speelt vooral de lange bal, ik moet het van mijn voetballende kwaliteiten hebben. Nu wacht ik af wat er de komende weken op mijn pad komt. Ja, er zijn al opties in het buitenland. Maar zoals ik er nu in sta kies ik het liefst voor de sportieve uitdaging in plaats van voor het financieel aantrekkelijke verhaal. De eredivisie? Het zou kunnen, als het de juiste club is. Als de juiste club niet aanklopt, ga ik alsnog voor mijn kans bij QPR.''

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”