Volledig scherm
Screenshot uit de documentaire © BBC one

Emotionele documentaire Rio Ferdinand over dood van zijn vrouw maakt veel los

De gisteravond uitgezonden BBC-documentaire over Rio Ferdinand heeft veel losgemaakt op social media. In het emotionele Being mum and dad gaf de voormalig aanvoerder van het Engelse elftal inzicht in zijn leven zonder zijn in 2015 overleden vrouw Rebecca.

Jasmin Stork on Twitter

This hit me hard 😰😭 #BeingMumAndDad https://t.co/ycDwIe8CKV

Rebecca stierf twee jaar geleden aan borstkanker. De nu 38-jarige Ferdinand bleef alleen achter met drie kleine kinderen. In de documentaire volgt de BBC hem onder meer als hij lotgenoten en therapeuten ontmoet. Met als doel een manier te vinden om met het verlies om te gaan. Want alleen ging het niet.

,,Het is moeilijk om er opeens alleen voor te staan'', vertelt hij emotioneel over zijn leven als weduwnaar met zijn kinderen Lorenz (11), Tate (9) en Tia (5). ,,Dit is een van de weinige dingen waar we samen door moeten en waarbij ik niet alle antwoorden voor hen heb. En dat is angstaanjagend. Ze zeggen er niet veel over uit zichzelf en dat maakt het extra moeilijk. Ik maak me zo veel zorgen om hen, zeker over de jongens want ik krijg niets uit hen. Je vraagt je de hele tijd af: Wat denken ze? Maken ze zich zorgen? Zijn ze oké? Zijn ze ongelukkig? Maar tegelijk wil ik hen niet afschrikken met mijn zorgen.''

Kijkers uiten op social media massaal hun respect voor de oud-speler van Manchester United. De steunbetuigingen met #BeingMumAndDad stromen binnen. 

Diana Kuip on Twitter

Ex Engeland captain Rio Ferdinand verloor z'n vrouw en bleef achter met 3 kids. Ik ga alleen al kapot op de trailer.😢 #BeingMumAndDad #docu https://t.co/0AZ4TjwUzP

Renate Verhoofstad on Twitter

Ik ben nu al in tranen #BeingMumAndDad @rioferdy5 @BBCOne #kijktip