AP
Volledig scherm
© AP

‘Engelse clubs krijgen megaboete én dertig punten aftrek bij volgende Super League-poging’

De zes Engelse clubs die wilden deelnemen aan de gehate Super League moeten bij elkaar een boete van zo'n 20 miljoen pond (ruim 23 miljoen euro) betalen. Dat melden meerdere Engelse media. Het besluit zou woensdagochtend genomen zijn en later op de dag bekend worden gemaakt.

20 reacties

 • Sandro Bellinzis

  2 weken geleden
  Dus ik merk dat er ook hier veel mensen zijn die niet weten waarover ze praten en geen benul hebben van rechten en plichten van voetbalclubs. Zoals ondertussen al bekend is gemaakt, heeft de UEFA de strafvervolgingsprocedure tegen Real Madrid, Barcelona e Juventus stopgezet omdat ze waarschijnlijk ingezien hebben dat welke straf dan ook onrechtmatig is zoals de rechtbank van Madrid al heeft aangegeven en zoals ook het Ministerie van Justitie in Zwitserland aan UEFA en FIFA heeft meegedeeld......
 • Mick Huijs

  2 weken geleden
  Hmm, nu voel ik me als een moordenaar die bestraft wordt in een communistisch regime waar een partij regeert! Als al die clubs iets anders willen betekent het toch dat zij moe zijn van het oude regime en de saaie champions league en UEFA, maar nee, inplaats van samen een oplossing vinden voor een betere opzet gaan we jullie bestraffen! Ze hebben hun eigen verval ingezet. In 5 a 10 jaar gaan ze terug iets opzetten en zich niet meer laten intimideren door die idiote bond.
 • Rob van Rooijen

  2 weken geleden
  Een zeer terechte en correcte straf, schept hopelijk ook een precedent. Het is te hopen dat ook de Spaanse en de Italiaanse bond eenzelfde straf opleggen , en anders is het te hopen dat de UEFA de clubs Juventus , Real Madrid en Barcelona nog steviger aanpakt.
 • Ronald Detiger

  2 weken geleden
  Wat heeft de Engelse bond te maken met de SL ? Het was toch niet zo dat deze clubs uit de EPL zouden stappen ? En het is volgens mij ook zo dat plaatsing voor de CL een club het recht geeft om zich in te schrijven voor de CL. Niet dat ik voor die SL ben, maar de EPL heeft ook boter op de kop want zij drijven ook mede de TV gelden op waardoor het voor de fan steeds duurder wordt om wedstrijden te zien. Vroeg of laat wordt alles pay-per-view. Spelers en makelaars drijven de prijzen omhoog
 • Leo Haas

  2 weken geleden
  Die straf is veel te laag. Zou op z'n minst 100 miljoen pond en degradatie naar het laagste niveau moeten zijn!