Volledig scherm
De Italiaanse kranten na het nieuws rond Ronaldo. © AFP

‘Ronaldo gaat er hier ook 25 à 30 maken’

Letschert en StamCristiano Ronaldo is komend seizoen te bewonderen in de Serie A, de competitie van de hechte laatste linies en minutieus tackelende verdedigers. Kan hij er daar ook meer dan dertig maken? Jaap Stam en Timo Letschert denken van wel.

Quote

Bij Sassuolo zijn ze allemaal hartstikke trots dat Ronaldo naar de Serie A komt.

Timo Letschert

Door Nik Kok

Razend benieuwd is Jaap Stam naar de prestaties van Cristiano Ronaldo komend seizoen in de Serie A. Volgens de voormalige verdediger van Lazio Roma en AC Milan siert het Ronaldo dat hij het eens in een andere competitie probeert.

,,Het is toch een sportman die wordt gedreven door prestaties en aandacht. Iemand die compleet wil zijn op alle vlakken.” Ronaldo zal zich aanvankelijk een beetje moeten aanpassen. ,,Zoals elke speler dat moet als hij in een nieuwe competitie gaat spelen. Maar daarna denk ik zomaar dat hij er heel veel kan maken. Op het moment dat de trainer van Juventus precies doorheeft hoe hij het elftal het beste kan laten spelen om Ronaldo heen, zal hij renderen als hij dat in Spanje deed.”

Dat denkt Timo Letschert ook. ,,Hij zal er straks echt wel tussen de 25 en dertig gaan maken lijkt me.” Als verdediger van Sassuolo komt Letschert Ronaldo komend seizoen tegen op het veld. ,,Hij zal misschien wat meer in de discipline moeten spelen. Daar houden ze bij Juventus nogal van.” 

Volledig scherm
Fans van Juventus met een shirt van Cristiano Ronaldo. © REUTERS

Dat de Portugese wereldster bij de beste ploeg van het land komt te spelen zal helpen denkt Letschert. ,,Ze hebben het daar goed voor elkaar. Juist ook voor spelers van zijn leeftijd. Misschien is het dan ook niet voor niets dat Ronaldo juist voor Juventus koos. Het is een ploeg waar oudgedienden goed tot hun recht komen.”

Bij Sassuolo heeft iedereen het over Ronaldo’s komst naar Italië. ,,Ze zijn hier allemaal hartstikke trots. Het is heel goed voor de competitie.” 

Dat denkt Stam ook. ,,De competitie is de laatste jaren wat achterop geraakt in vergelijking met de Premier League en de Primera División. En dat terwijl het een geweldig land is met een schitterende voetbalcultuur. Je zag Milan en Internazionale de laatste jaren mooie voetballers kopen maar daar zat de A-categorie niet echt meer bij. Met Ronaldo hebben we het echt weer over de absolute A-categorie.”

En die harde verdedigers dan? ,,Het is niet zo dat Ronaldo niet weet hoe hij daar mee om moet gaan”, weet Stam. ,,Op het WK zag je ook veel landen vanuit een gesloten organisatie spelen. Hij zal zijn momenten moeten kiezen. Daarin is hij de beste dus dat zit wel goed.”

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo. © AP
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo in actie tegen Juventus. © EPA