Volledig scherm
Erwin Koeman. © REUTERS

Erwin Koeman bijna bondscoach van Oman

Onderhandelingen nog bezigErwin Koeman wordt de nieuwe bondscoach van Oman. De onderhandelingen zijn nog bezig, maar de kans lijkt groot dat Koeman bij de huidige nummer 90 van de FIFA-wereldranglijst de opvolger wordt van Pim Verbeek.

De 62-jarige Verbeek had Oman de afgelopen drie jaar onder zijn hoede. De Rotterdammer zette vorige maand een punt achter zijn trainersloopbaan, nadat hij met Oman in de achtste finales van de Azië Cup met 2-0 had verloren van Iran. In 2017 won Verbeek met Oman de Gulf Cup, nadat in de finale de Verenigde Arabische Emiraten na strafschoppen werden verslagen. 

De 57-jarige Koeman nam half december afscheid bij Fenerbahçe, waar hij na het ontslag van Phillip Cocu nog even interim-trainer was. Koeman was sinds 2004 hoofdtrainer van RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven en opnieuw RKC Waalwijk. Daarna werkte hij drieënhalf jaar als assistent van zijn broer Ronald bij Southampton en Everton in de Premier League. 

Volledig scherm
Erwin Koeman en Ronald Koeman tijdens Sunderland - Everton in 2016. © Getty Images
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.