Everton na gelijkspel tegen Chelsea nog altijd ongeslagen onder Allardyce

VideoEverton is na zes wedstrijden nog altijd ongeslagen onder de nieuwe manager Sam Allardyce. Everton speelde vanmiddag op Goodison Park met 0-0 gelijk tegen regerend kampioen Chelsea.

Everton schoot in de thuiswedstrijd niet één keer op het doel van Chelsea, maar gaf de bezoekers uit Londen ook weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Een doelpuntloos gelijkspel was het logische gevolg. Onder leiding van Allardyce, de opvolger van de op 23 oktober ontslagen Ronald Koeman, won Everton vier wedstrijden. De uitwedstrijd bij rivaal Liverpool eindigde onlangs in een 1-1 gelijkspel en nu werd dus ook Chelsea op een gelijkspel gehouden. In blessuretijd kreeg verdediger Michael Keane nog een goede kans om Everton zelfs de overwinning te bezorgen, maar zijn kopbal ging een metertje over. De drie punten waren ook zeker niet verdiend geweest voor Everton, dat Chelsea het spel liet maken en loerde op een counter. 

Everton staat nu negende in de Premier League. Chelsea blijft door dit gelijkspel derde in de Engelse competitie, met liefst dertien punten achterstand op de ongeslagen koploper Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola speelt vanmiddag in eigen stadion tegen Bournemouth.

Bekijk hier uitslagen, stand en programma in de Premier League

Volledig scherm
Jonjoe Kenny voelt de hete adem van Tiemouye Bakayoko in zijn nek. © Getty Images