Volledig scherm
© Pro Shots

Ex-international Ivoorkust al bijna een week vermist

Steve Gohouri, een voormalig Ivoriaans international, is al bijna een week vermist. De 34-jarige verdediger werd vorige week vrijdag het laatst gezien op een kerstfeestje van TSV Steinbach, zijn huidige club. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de Ivoriaan, die dertien keer voor zijn land uitkwam.

Volledig scherm
© getty

,,Steve heeft na ons kerstfeest van iedereen afscheid genomen", zegt Thomas Brdaric, coach bij Steinbach. ,,Hij wilde naar Parijs om zijn familie te zien, maar is er nooit toegekomen. Het leek erop dat er met hem helemaal niks aan de hand was. Toch maken wij ons grote zorgen dat hij zichzelf iets heeft aangedaan."

Hoge schulden
Volgens Duitse bronnen zou Gohouri met 'verkeerde vrienden' in contact zijn gekomen en hoge schulden hebben gehad. De Ivoriaan speelde in zijn carrière voor tal van clubs: ondermeer PSG, Bologna, Young Boys en Wigan Athletic. Het hoogtepunt van zijn loopbaan beleefde hij echter bij Borussia Mönchengladbach, waarmee hij in 2008 de promotie bewerkstelligde naar de Bundesliga. Datzelfde jaar eindigde hij met Ivoorkust vierde op de Afrika Cup.