Volledig scherm
Timmy Simons (links). © BELGA

Ex-PSV'er Simons (38) denkt nog niet aan stoppen

UpdateDe Belg Timmy Simons viert in december zijn 39ste verjaardag, maar de middenvelder van Club Brugge denkt nog niet aan afscheid nemen.

Volledig scherm
© belga

,,Ik wil eerst nog een keer kampioen worden, dat is mijn en ons doel'', zegt hij donderdag op de website van de club aan de vooravond van de Belgische voetbalcompetitie. De oud-PSV'er begint met zijn club het seizoen vrijdagavond met een uitwedstrijd bij promovendus Sint-Truiden.

,,Ik ben veruit de oudste speler. Dat zijn inderdaad de naakte cijfers, maar er moet ook niet meer poeha rond gemaakt worden dan nodig. Ik ben er in elk geval niet mee bezig. Het belangrijkste is dat mijn motivatie allerminst getemperd is en ik fysiek en mentaal nog steeds op niveau ben. Maar ik zal in ieder geval geen drie of vier seizoenen meer voetballen", zegt Simons, bij Club ploeggenoot van de Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil.

Club Brugge sloot het seizoen af als nummer twee achter de verrassende kampioen AA Gent. De ploeg van trainer Michel Preud'homme speelt daarom volgende week in de voorronde van de Champions League tegen het Griekse Panathinaikos. Gent is zeker van de deelname aan de groepsfase.

De Belgische competitie verloopt volgens een inmiddels vertrouwd systeem. Na dertig speeldagen gaan de nummers één tot en met zes verder in play-off 1 met een gehalveerd puntentotaal. De ploegen die op de plaatsen zeven tot en met veertien eindigen kunnen via een nacompetitie nog een ticket voor de Europa League veroveren. Onderin is er wel een wijziging. De nummer 16 is meteen gedegradeerd, de nummer 15 handhaaft zich. Voor die twee teams zit het seizoen er op 12 maart al op tenzij ze zich plaatsen voor de bekerfinale.

Volledig scherm
© belga
Volledig scherm
© belga