Volledig scherm
José Mourinho (links) en Pep Guardiola. © EPA

FA doet onderzoek naar rel in catacomben rond Mourinho

De Engelse voetbalbond is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden na afloop van de beladen stadsderby van Manchester tussen United en City (1-2). Beide clubs mogen vertellen wat er precies is voorgevallen in de catacomben van Old Trafford.

Veel Engelse media beweren dat de verliezende trainer José Mourinho van United zondag een rel heeft ontketend. De Portugees vond dat de uitbundig feestende spelers van City geen respect toonden en ging verhaal halen bij de kleedkamer van de tegenstander. Daar ontstond in de deuropening een verhitte woordenwisseling met de Braziliaanse doelman Ederson. In het tumult dat volgde zouden klappen zijn uitgedeeld.

Volgens The Guardian moesten politieagenten en stewards eraan te pas komen om zo'n twintig spelers en stafleden van United en City uit elkaar te halen. Mikel Arteta, één van de assistenten van manager Pep Guardiola bij City, liep in het tumult een bloedende wond bij zijn wenkbrauw op. Mourinho zou geraakt zijn door een plastic fles en melk over zich heen hebben gekregen.

City sloeg door de winst als koploper van de Premier League een gat van elf punten met ManUnited. Volgens Mourinho was zijn ploeg een strafschop onthouden.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.