Volledig scherm
José Mourinho. Inzetje: screenshot van scheldende Mourinho voor tv-camera. © Getty

FA stelt onderzoek in naar scheldende José Mourinho

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond is een onderzoek gestart naar José Mourinho.

De manager van Manchester United zou zaterdag na het Premier League-duel met Newcastle United vloekend en tierend op een cameraman zijn afgelopen. Mourinho zou 'fodas filhos de puta' ('hoerenkinderen') hebben geroepen. Op beelden van BT Sports na het met 3-2 gewonnen duel met The Magpies is ook te zien dat hij een gebaar maakt met zijn rechterpink, wat in Zuid-Europese landen als obsceen wordt uitgelegd.

Quote

Als het morgen in Londen regent, is het mijn schuld.

José Mourinho

Toen hem zaterdag na het treffen met Newcastle naar het vingergebaar werd gevraagd, had 'Mou' gezegd: 'Wat is er met mijn pink? Dat is een vinger, de kleinste van de vijf.''

Het is nog onduidelijk of Mourinho een straf staat te wachten. Mogelijk dat de FA liplezers inschakelt om de bevestiging te vinden voor wat de Portugees riep.

Het is niet voor het eerst dat sporters of trainers in Engeland worden geschorst naar aanleiding van gescheld voor tv-camera's. In 2011 werd Wayne Rooney voor twee duels geschorst.

Bekijk hieronder de samenvatting van Manchester United - Newcastle United.

De positie van Mourinho staat vanwege een belabberde competitiestart en openlijk geruzie met enkele van zijn spelers al weken zwaar onder druk, maar ManUnited ontkende zaterdag voor het duel met Newcastle United dat hij al was ontslagen. Door de overwinning heeft hij vermoedelijk voor even weer wat lucht.

Volgens Mourinho, die een slechte verhouding heeft met de Britse media, geeft men hem graag overal de schuld van. ,,Als het morgen in Londen regent, is het mijn schuld. Als er een probleem met de Brexit-onderhandelingen is, is dat waarschijnlijk mijn schuld." 

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images