Volledig scherm
© afp

Fàbregas betaalt miljoenen uit eigen zak voor terugkeer

Cesc Fàbregas keert terug naar huis. FC Barcelona en Arsenal zullen vandaag of morgen de langverwachte transfer van de aanvoerder van de Gunners afsluiten, zo meldt het AD vandaag. Fàbregas zal in het Camp Nou een droommiddenveld gaan vormen met Xavi en Iniesta.

Volledig scherm
© ap

Woedend waren ze bij FC Barcelona, toen in de zomer van 2003 de scouts van Arsenal één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Masia wegkaapten. Omdat de 16-jarige Cesc Fàbregas nog geen contract mocht tekenen, werd zijn vader een baan in Londen aangeboden. Dat was het excuus voor de familie om naar Engeland te verhuizen en zoonlief bij Arsenal in te kunnen schrijven.

Na acht jaar thuis

Acht jaar later keert het talent, inmiddels uitgegroeid tot aanvoerder van Arsenal, terug naar de club die hem opleidde. Een rentree die Barça uiteindelijk 34 miljoen euro zal kosten. De speler zelf betaalt nog eens bijna zes miljoen uit eigen zak - het bedrag zal op zijn salaris worden ingehouden - om de overgang voor elkaar te krijgen. Zelf wilde Cesc het meest van allemaal dat de transfer rondkwam, teleurgesteld als hij is door het jaar in jaar uit missen van prijzen met Arsenal.

Vandaag of morgen

Bronnen binnen Barcelona bevestigden gisteren dat het akkoord vandaag of morgen zal worden gesloten. De transfer, die vorige zomer voor het eerst aan de orde kwam en nu al de hele zomer het voetbalnieuws in Barcelona en Londen beheerste, kwam uiteindelijk uit de impasse nadat Arsenal zijn 'ultieme' vraagprijs van 46 miljoen euro alsnog verlaagde.